Naslovna

Dobro došli na stranicu!

Ovdje se nalazi jedan veći dio mojih pjesama, ali ne sve. Nadam se da će te pronaći i pročitati nešto zanimljivo i po vašem ukusu. Ne zaboravite da se ponovo vratite na stranicu. Možda vas čeka neka nova i zanimljiva pjesmica koju sam tek objavio.

Slobodno me kontaktirajte ako imate bilo kakvih pitanja ili primjedbi.

Hvala,

Rade Stjepanović

Obojene Boje

Jedna od mojih najomiljenijih strofa (isječak iz pjesme Obojene Boje)

“Nesta koplja nesta buzdovana
nesta krvi nesta teških rana
Nesta plave nesta i crvene
a bogami i boje zelene
izgubiše svaka ime svoje
i postaše obojene boje”

Biografija

Rade Stjepanović se amaterski bavi poezijom od svoje rane mladosti. Kao dijete je pisao kratke  i šaljive pjesmice za malu djecu. Njegova poezija je inspirisana dogadjajima iz svakodnevnog života. Počevši od ljubavi, mržnje, humora, zavisnosti, rodjenja, smrti pa čak i same politike.

Pored poezije Rade se bavi grafičkim i veb dizajniranjem. Posjetite  Rade Design sajt da bi se uvjerili u njeguvu kreativnost.

Poezija

Kad Bi

Kad bi ljubav potrajala vječno i sve onako potaman ti bilo dal bi mogo obećati sebi samo s jednom proživjeti srećno il bi ipak drugu poželio ljubav je ljubav, voljeti se treba al u svima nama nevjerica vreba Kad bi para bilo kao pljeve i sve onako potaman ti bilo dal bi onda za miloga …

M(k)išobran

Te sitne kapi od ljetne kiše stvorile su malu buku al su puno preplašile miše da su pobjegli svi u rupu Jer kiša opasno škodi mišu kad ga pokvasi skroz do kože onda miši po vazdan kišu iz sve snage koliko se može Ne daj bože da se prehlade njihove male nogice bose onda bi …

Kontakt